Belföld

Napsütéses hétvége jön kisebb hózáporokkal

Többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok, hajnalban mínusz 5 fok is lehet.

A hétvégén eleinte még kevésbé, de aztán egyre inkább napsütéses lesz az idő, továbbra is többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok. Ezzel együtt viszont a szél többször megerősödhet, a leghidegebb órákban mínusz 5 fokig csökkenhet a hőmérséklet és néhol jelentéktelen hózápor is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken északkeleten megnövekszik a felhőzet, ott estefelé helyenként eső, a magasabban fekvő területeken havas eső is eshet. Az ország többi részén napközben szakadozik a felhőzet, hosszabb, rövidebb időre kisüt majd a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 7 és plusz 12 Celsius-fok között alakul.

Szombaton keleten többször, másutt időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Keleten néhol jelentéktelen záporra, hózáporra is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 9 fok között alakulnak.

Vasárnap időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de emellett sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok közötti értékekre kell készülni. Napközben plusz 5 és plusz 10 fokig emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik