Belföld

Bajnai titokban találkozik Botkával Szegeden?

A volt kormányfő ma délután Szegeden tart fórumot. A Szeged24 információi szerint előtte találkozik Botka László, szocialista polgármesterrel is.

Pénteken délután Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 társalapítója együttműködési megállapodást ír alá a Szabad Város Egyesület Szeged elnökével, Nagy Sándorral. Ezt követően pedig lakossági fórumot tart a szegedi Tisza Szállóban.

A volt kormányfő látogatásának nem publikus része, hogy találkozik Botka László szocialista polgármesterrel is, aki az MSZP választmányi elnöke. Mindez több, mint protokolláris találkozó, ugyanis konkrét politikai ügyekben is egyeztetnek a felek.

A Szeged24 megbízható forrásból úgy értesült, hogy a találkozón hivatalosan Szeged, illetve az önkormányzatok jelenlegi helyzete lesz a téma. A polgármester vázolni kívánja Bajnai Gordonnak, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Szeged költségvetése a felére apadt. Úgy tudjuk, a találkozón – nem hivatalosan, de – szót ejtenek az MSZP és az Együtt 2014 lehetséges együttműködéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik