Belföld

Bajnai sűrű napja Szegeden

A volt kormányfő először Botka Lászlóval találkozott, majd együttműködési megállapodást írt aláa Szabad Város Egyesület Szeged elnökével, Nagy Sándorral.

A volt kormányfő látogatásának nem publikus része volt, hogy találkott Botka László szocialista polgármesterrel, aki egyben az MSZP választmányi elnöke. Mindez több volt, mint protokolláris találkozó, ugyanis konkrét politikai ügyekben is egyeztettek a felek.

Ezt követően együttműködési megállapodást írt alá a Szabad Város Egyesület Szeged elnökével, Nagy Sándorral. Az aláírás után tartott sajtótájékoztatón Bajnai Gordon elmondta: A reméy koalícióját hozzák létre, és vidéken mindenhol hasonló tapasztalt politikai partnereket keresnek.

A volt miniszterelnök egyébként Szegeden született, ezért különösen fontos számára ez a látogatás, ám azt a sajtóhírt cáfolta, hogy itt indulna egyéni képviselő-jelöltként. Mivel sok a bizonytalan szavazó, fontost hogy megszólítsák a politikából kiábrándult polgárokat. Ez a tény is elengedhetetlenné tette, hogy az Együtt 2014 párttá alakuljon.

Ezt követően lakossági fórum kezdődött, mely előtt a helyszínül szolgáló Tisza Szállónál 10-15 fős jobbikos aktivista tüntetett a volt miniszterelnök ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik