Belföld

Árvíz! Győrben parkolót, a Rábaközben utakat zárnak le

Árhullám vonul le a Rábán: a Rábaközben várhatóan útszakaszokat is elönt a víz.

Rábapatonánál, Mérgesnél és Bodonhelynél is útszakaszokat kellet lezárni az áradás miatt.

Győr-Moson-Sopron megyében a Rába áradása kapcsán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csornai üzemmérnökségének területén, az ártérben futó 8426-os Vág-Kemenesszentpéter közötti mellékutat le kellett zárni. Szintén teljes útzár van érvényben a 84123-as számú országos közúton, itt a Szanyból Pápa irányába közlekedők csak terelőúton juthatnak el úti céljukhoz. Javasolt terelőút: 83-as főút Pápa – Tét – Árpás – Rábacsanak.

Az árhullám várhatóan el fogja érni a 8511-es mellékutat a Bodonhely és Kisbabót közötti szakaszon – írja közleményében a Magyar Közút Zrt.

„A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. 2013. március 1-e, péntek délután négy órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi-híd alatti ingyenes parkolót. Az előrejelzések szerint a folyó már szombaton kiléphet medréből, ezért a szolgáltató kéri az ott parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet. A jelenlegi ismeretek szerint az ár tetőzése vasárnapra várható. Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. a parkolót ismét megnyitja.”

Rábapatonán is várható útlezárás. Amennyiben az ár elönti a hídra vezető útszakaszokat, akkor itt sem lehet közlekedni az ár elvonultáig – tájékoztatta a lakosokat a község polgármestere a Facebookon.

Fotók az árvízről itt láthatók!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik