Belföld

Mikor szakít Orbán Habonnyal?

A PM írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz Habony Árpád ügyében.

Karácsony Gergely írásbeli kérdést nyújtott be a miniszterelnökhöz, Habony Árpád büntetőügyével kapcsolatban. A Magyar Narancs ma megjelent írása szerint Orbán Viktor bizalmasát és legfontosabb tanácsadóját másfél éve garázdaság vétsége miatt, jogerősen két év próbaidőre bocsátották. A Párbeszéd Magyarországért az alábbi kérdésekre várja a választ a miniszterelnöktől.

Tudta-e, hogy Habony Árpádot két éve jogerősen elítélték garázdaság bűntettében, és hogy ebből kifolyólag a neve bekerült a bűnügyi nyilvántartásba?

Nem gondolja-e rendkívül aggályosnak, hogy olyan emberekkel veszi körbe magát, és olyan emberekre hallgat, akik képesek a luxusterepjárójukból kipenderülve idős házaspárokat vegzálni, csupán azért, mert azok lassan kelnek át az úttesten?

Nem gondolja-e, hogy Habony Árpád vezetési szokásai és az Ön kormányzati gyakorlata között igen erős párhuzam állítható fel, hiszen az Ön kormánya éppen úgy gázolt át számos társadalmi csoporton (a magánnyugdíj-pénztári tagokon, a rokkantnyugdíjasokon, a középiskolásokon-egyetemistákon, a bírákon, a pedagógusokon, a nem hagyományos családban élőkön, a hajléktalanokon és még sorolhatnánk), mint ahogy Habony Árpád az idős házaspár bevásároló kocsiján?

Mikor szakít meg minden kapcsolatot Habonnyal? – kérdezi a Párbeszéd Magyarországért.

Habony Árpád évek óta a kormányfő egyik legbizalmasabb embere, akinek hatalmáról a sajtóban legendák keringenek, és akit mindenki a miniszterelnök stratégiai „főtanácsadójaként” tartott számon. A bulvársajtóban 2011-ben került a címlapokra, amikor kiderült, ő Kapócs Zsóka szerelme. Habony egyébként a kilencvenes években kendóban a magyar élvonalhoz tartozott.

A házaspár is sáros?

Habony Árpád az ügyvédjén keresztül azt közölte az Indexszel, hogy az ügyben született másodfokú ítélet sem a testi sértést, sem a bántalmazást nem állapította meg, és a bíróság a garázdaság vétségében sem büntetést, hanem csak intézkedést alkalmazott. A fönti megfogalmazást Habony Árpádhoz közeli forrásunk a következőképpen magyarítja: “Sem ütés, sem rúgás nem történt. A Narancs a házaspár vallomásából idéz, nem pedig az ítéletből. Amúgy a mostani sértettek egy másik ügyben alperesként szerepelnek, ugyanis nagyjából a Habony Árpáddal zajlott konfliktussal egyidőben belekötöttek egy másik autósba.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik