Belföld

Szeged okostelefonon is

Szeged okostelefonon is (Szeged okostelefonon is)
Szeged okostelefonon is (Szeged okostelefonon is)

A három leggyakoribb mobiltelefonos operációs rendszerre is elérhető az az alkalmazás, mely több nyelven mutatja be Szeged nevezetességeit, és hasznos információt nyújt a turistáknak.

Számtalan programszervező több mint kétszáz rendezvényét tartalmazza az a kiadvány, amelyet szerdán délelőtt mutattak be a városházán. Az idén is külön kiadványból értesülhetnek a vendégek a város látnivalóiról, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól. Újdonság, hogy az idén már ingyenesen letölthető mobilalkalmazások is segítik a Szegeddel ismerkedő turistákat.

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a kiadványokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a turisztikai szezonra való felkészülés fontos elemei azoknak a nyomtatott kiadványoknak az elkészítése, amelyek a városba látogatók számára kínálnak útmutatót: mikor, milyen látnivalókat kínál Szeged az idén.

A 48 oldalas Programajánló füzet, amely a Tisza-parti város minden jelentősebb idei eseményét tartalmazza összesen 18 ezer példányban jelent meg, a 13 ezer magyar mellett 3 ezer angol és 2 ezer német nyelvű kiadvány is készült.

A Látnivalók című kiadvány, amely a város nevezetességeit mutatja be összesen 26 ezer példányban készült el: a magyar mellett angol, német, francia, olasz, spanyol nyelven, de gondoltak a román, a szerb, az orosz, a lengyel, a szlovák és a holland turistákra is. A szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól készült legfrissebb információs kiadvány pedig 9 ezer példányban segíti majd a városba érkező vendégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik