Belföld

Spiritusz – Kreatív álláskeresők kiállítása és vására

Spiritusz kiállítás Szegeden (Spiritusz kiállítás Szegeden)
Spiritusz kiállítás Szegeden (Spiritusz kiállítás Szegeden)

Másodszor rendez SPIRITUSZ címmel kreatív álláskeresők alkotásaiból kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A különleges tárlaton közel ötvenen mutatják be munkáikat a legkülönfélébb műfajokban.

Javában folyik az idei SPIRITUSZ kiállítás előkészítése, rendezése. A munkaügyi központ munkatársai a tavalyi sikert látva már másodszor vállalták az alkalmi tárlat megszervezését. Az érdeklődés akkora volt, hogy a kiállítók kinőtték a tavalyi helyszínt, a Megyeháza auláját. Ezúttal a PICK Étterem ad otthont a tárlatnak a földszinti és emeleti termeiben, a Felső-Tiszapart 10. alatt.

Idén több mint ötven kiállító mutatja be alkotását, számos technika alkalmazásával: láthatunk olajfestményt, üvegfestést, fafaragást, csipke ékszereket, vert csipkét, patkolt tojást, használati eszközöket, mókás bábokat, fotókat és még sok minden mást. Újdonság a tavalyi évhez képest, hogy a kiállított tárgyakat meg is lehet vásárolni.A kiállítók jó része nem jegyzett mesterember vagy művész, csupán ügyes kezű alkotó, aki autodidakta módon sajátította el a kézművesség rejtelmeit. Életükben a kreatív hobbi meghatározó szerepet játszik. Nem csak jó időtöltés ez a számukra, ami megnyugtat, vagy kiteljesít, hanem az alkotás öröme önbizalmat ad, segít megtartani a nyitottságot, az érdeklődést a világ iránt az alatt az idő alatt, amíg egy sokoldalú ember munka nélkül van. A kreatív gondolkodás és cselekvés egy munkaadó számára értéket jelent.

A munkaügyi központ munkatársai azért szervezték meg immár másodszor a SPIRITUSZ-t hogy felhívják a figyelmet: a munkanélküli ek között számos ügyes kezű, alkotókészséggel megáldott ember van, s hogy az álláskeresés egy állapot, amelybe a változó gazdasági környezetben ma már bárki kerülhet. Csak az lehet sikeres, aki nem veszíti el hitét, önbecsülését.A tárgyakat két dolog közti össze: egyrészt az, hogy az alkotójuk jelenleg állástalan, másrészt hogy minden kiállított darab képes elvarázsolni, gyönyörködtetni a látogatókat. Látszik, hogy van bennük spiritusz…

A rendezvényhez ebben az évben karitatív tevékenység is kapcsolódik: a Pick Étterem a kiállítás ideje alatt fogyasztott A’ la carte ételeinek árából 10%-ot  az Ágota  Gyermekvédelmi Közösségi Centrum megvalósítására ajánlja fel. A tárlat két hónapig, az az április 30-ig látható, az étterem nyitvatartási ideje alatt várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik