Belföld

Elmű-kút nyílik a Kossuth téren

Elektromos autó töltő (elektromos autó, töltő, )
Elektromos autó töltő (elektromos autó, töltő, )

A Vidékfejlesztési Minisztérium előtt lehet majd az elektromos autókat tölteni, de még nem tudni, mikortól. Az ELMÜ-oszlopoknál viszont év végéig ingyenes a "tankolás".

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hans-Günter Hogg, az Elmű igazgatósági tagja szerdán Budapesten írt alá együttműködési megállapodást a Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth téri épülete elé telepítendő elektromosautó-töltőállomásról.

A miniszter elmondta, hogy a tárca elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett, és könnyíteni kívánja az elektromos autók alkalmazását. Hozzátette: arra buzdítja a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy keressenek környezetbarát megoldást a közlekedésük során.

Hans-Günter Hogg megjegyezte, hogy megállapodásuk a környezetvédelemmel foglalkozó tárcával egy már korábban elindított együttműködés folytatatása.

Hans-Günter Hogg jelezte, hogy megállapodásuk a környezetvédelemmel foglalkozó tárcával egy már korábban elindított együttműködés folytatatása.

Az Elmű vezetője emlékeztetett, hogy a vállalat támogatja az elektromos autók tankolásának lehetőségét, székházuk előtt 2010 végén adták az első elektromos töltőoszlopot. Azóta Budapesten hét, közterületen működő elektromos töltőállomást telepítettek, és továbbit is átadnak hamarosan.

Az áramszolgáltató feladatának tekinti a környezetbarát technológiák, technikák fejlesztését, a cég maga is hat elektromos autót használ jelenleg.

Bessenyei Tamás, az Elmű szakigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elé telepítendő elektromos töltőoszlop kivitelezése még függ az engedélyek megszerzéséről. Az igazgató elmondta: a társaság közterületi oszlopainál az idén év végéig ingyen lehet áramot vételezni az elektromos autókba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik