Belföld

Elégtételt vett a polgármesteren a komlói bányász

bányász (bányász, )
bányász (bányász, )

Pofonvágta Komló vezetőjét egy leszázalékolt bányász, akinek elvették a nyugdíját - adta hírül a bama.hu.

Lakossági fórumot tartottak szerda este a komlói polgármesteri hivatalban. Ott volt több tucat volt bányász is. Eleinte csak kérdezgettek a rokkantsági járadékuk rendezéséről, majd magukból kikelve kiabálták, hogy „Adják vissza, amit elvettek! Egy éve tart az egyeztetés, de milyen eredménnyel? Tőlünk mindent elvettek, amit tettek, az rablás!” -derül ki a bama.hu beszámolójából.

Sokan elhagyták végül a termet, az egyik rokkant bányász, akitől szintén elvették a nyugdíját, a polgármester asztalához ment, és arcon ütötte.

A bányászok távozása után a polgármester folytatta a közgyűlést, és azt a költői kérdést tette fel a résztvevőknek, hogy most féltenie kell a családját is, meg a gyerekeit? Sőt utalt arra, hogy valakik már az autóját is megrongálták.

A rokkant bányászok korábban felkeresték már a polgármestert, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, de ő akkor nem volt az irodájában.

A volt bányászhoz, aki megütötte a polgármestert, azonnal kiérkeztek a rendőrök, és még az este gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene büntetőeljárás indul.

Ruda Sándor, a Járadékos Bányászok Szakszervezetének elnöke később elnézést kért a polgármestertől és a megjelentektől. Mint mondta: “nem emberhez, és nem bányászhoz méltó volt, ami történt.” Hozzátette, köszönik, amit Polics József és Hoppál Péter országgyűlési képviselők eddig tettek az ügyükben, de nagyon sokan kiestek a kedvezményezettek közül, és ők el vannak keseredve. Tudomásuk szerint március 1-től újratárgyalás lesz, így remélik, hamarosan mindenki visszakaphatják a megélhetést jelentő juttatást.

Január végén Budapesten tüntettek a bányászok nyugdíjukért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik