Belföld

Brutális leépítés az ELTE-n: bővül a lista

elte diáktüntetés haha-fórum (elte demonstráció)
elte diáktüntetés haha-fórum (elte demonstráció)

Sajtóinformációk szerint kedd délelőtt derül ki, hogy konkrétan ki az a 22 oktatói, akiktől március elsejétől, tehát három nap múlva megválik az ELTE BTK.


Egyetemfoglaló diákok alszanak az ELTE BTK épületében
(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tverdota György irodalomtörténész, Tarján Tamás színikritikus, Kálmán László nyelvész – a Népszabadság Online információi szerint erről a néhány oktatóról tudni, hogy elbocsátják őket az ELTE-ről. A Nol listáján még Radnóti Sándor is szerepelt, de az esztéta a Magyar Narancsnak tagadta kirúgását.

A prae.hu úgy tudja, hogy a fent felsorolt személyeken túl a listán szerepel Horváth Iván és Margócsy István irodalomtörténészek, illetve Nádasdy Ádám nyelvész is. A lap szerint az egyetemi kar vezetése kedd délelőtt hozza nyilvánosságra a végleges névsort.

Már biztos, három nap múlva, március elsejei hatállyal 22 oktatójától megválik az ELTE BTK. Az érintettek egy részét kényszernyugdíjazzák, a többieket arra kötelezik, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki az év végéig. Az egyetemfoglaló diákok kedden fél 2-kor a Múzeum körúti kampuszon élőlánccal tiltakoznak a karon zajló elbocsátások ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik