Belföld

A Malév is téma lesz ma a Parlamentben

Malev(960x640)(3).jpg (Malév)
Malev(960x640)(3).jpg (Malév)

Az Országgyűlés keddi ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.

Kapcsolódó cikkek

A Ház ülése a hét közben megszokottak szerint 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ez után a határon túli magyarokra vonatkozó feladatokról szóló beszámolót vitathatják a képviselők. A kormány a dokumentumban a Magyar Állandó Értekezleten meghatározott beszámolási kötelezettségének tesz eleget.

Az ülésnap hátralévő részében a szociális közműszolgáltatás kialakításáról eshet szó, fideszes képviselők indítványukban azt kezdeményezik, hogy a lakossági fogyasztókat 60 napos számlatartozás után továbbra is ki lehessen kapcsolni az áram- vagy a gázszolgáltatásból, kötbértartozás esetén viszont csak akkor, ha a szolgáltató polgári peres vagy fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett.

Utolsó napirendi pontként a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottság jelentése kerül terítékre. A testület vizsgálata megállapította, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányokat, illetve az ágazatért felelős minisztereket politikai felelősség terheli a történtekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik