Belföld

Szegeden is kampányolnak az EU mellett

A kampány során – amely Szegedre is eljut – igyekeznek felhívni a figyelmet azokra az EU-nak köszönhető eredményekre, amelyeket ma már természetesnek vesznek az emberek.

A Külügyminisztérium, az Európai Bizottság magyarországi képviselete és az Európai Parlament budapesti tájékoztatási irodája által szervezett kampány elemeit sajtótájékoztatón mutatták be Budapesten. Az eseményen Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára kiemelte, Magyarország lassan kilenc éve tagja az uniónak, és egyre többen vannak, akik ennek a tagságnak sok előnyét adottságként kezelik.

A legtöbben a békét is természetesnek veszik, pedig ez nem volt mindig így az Európában – fogalmazott. Kifejtette, bár most válság van, a szociális biztonságot és a jóléti vívmányokat is természetesnek tekintik Európában.

Persze az EU sem tökéletes, és mindig lehet jobbá tenni – mutatott rá. Úgy vélte, nem baj, ha megkérdőjeleznek bizonyos dolgokat az unióban, mert elképzelhető, hogy lehetséges a jelenleginél is több eredményt elérni. Remélhetőleg a kampány révén elérik, hogy az emberek értékeljék az uniós tagság eddig természetesnek vett előnyeit, és felismerik, hogy lehetnek egyszerre magyarok és európaiak – mondta.

Perger István, a bizottság magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy a kampány célja, hogy érvekkel lássák el azokat, akik kedvezően viszonyulnak az EU-hoz, és tájékoztassák azokat, akik elbizonytalanodtak a tagságot illetően. Az idei év a polgárok európai éve, és nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy közelebb hozzák az uniót az emberekhez, és ehhez a törekvéshez jól illeszkedik ez a kampány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik