Belföld

Márciusban nyit Szegeden az Art Hotel

Néhány hét múlva vendégeket fogad Szeged új szállodája, a Somogyi könyvtár szomszédságában felépült, közel hetven szobás Art Hotel.

„Február utolsó napján levonul a kivitelező, majd egy-két hét, míg a szálloda személyzete belakja, beüzemeli a létesítményt, és terveink szerint március második felében már fogadhatjuk a vendégeket.” Ezt a rövid, a munkálatok befejezéséről szóló összegzést Cserhalmi Julianna, az Art Hotel építkezését finanszírozó Somogyi Udvar Kft. egyik vállalkozásának, a Zoll-Platz Kft-nek többségi tulajdonosa mondta el lapunknak.

Megtudtuk: a munkások – ahogy mondani szokták – már az utolsó simításokat végzik az épületen. A szobákat berendezték, most éppen a recepció és a konyha készül, szerelik az informatikai rendszert. Az épület több pontjára felkerült már az épület neve is, a sötét barna téglaburkolaton, ami a Somogyi könyvtár burkolatához illeszkedik, élénk sárga betűk hirdetik: Art Hotel.

A betűk különleges színe sokakat vitára indított, éppen ezért érdemes leírni, miért ez lett az uralkodó árnyalat.
– A betűk színezése már az épület belsejére utal, ugyanis a szállodában a narancssárga és a kiwizöld színek harmóniája uralkodik majd – mondta el Cserhalmi Julianna. – Igaz ez a szállodában megtalálható összes létesítményre, így például a Sanzon étteremre is, amelyet nem csak szállodai vendégek étteremének szánunk, hanem egy olyan nyitott, önálló szórakozóhelynek, ami reményeink szerint a szegediek kedvenc találkozó helyévé válik.

– Igaz, egy kicsit csúszunk az átadással, de úgy érzem megérte. Ugyanis a kivitelezés során – meghallgatva az üzemeltető kéréseit – még történtek átalakítások a tervhez képest, ami mindenképpen az épület előnyére vált. Ma már elmondhatjuk: minden a helyén van, egyetlen fölösleges, kihasználatlan tér nem lesz a tömbben – mondta el Cserhalmi Julianna.

Most pedig szóljunk a hotel legfontosabb adatairól. Az építmény 7500 négyzetméteres hasznos alapterületű, négycsillagos szállodai besorolású, és egy többfunkciós kulturális, szórakoztató központ lesz, ahol konferenciákat is rendezhetnek. Az épület alatt egy olyan mélygarázst építettek meg, amely több mint ötven autót tud befogadni. A Somogyi utcai fronton a várost is szolgáló öt üzlethelyiséget nyithatnak, míg az épület másik oldalán, az egykori közvécé helyén kávézó és söröző lesz, ami alá az új illemhelyet rejtették.

Az épületben – ami a Somogyi utcából nézve kétemeletesnek tűnik, de tulajdonképpen ötszintes – lesz konferenciaterem, közel hetven szoba, egy különleges, a város polgárai által is igénybe vehető welness-központ, és étterem, söröző is várja a vendégeket.

És ami még roppant fontos: az Art Hotel, amely egy több mint 2 milliárd forintos beruházás eredménye, csúcsidőben 70 alkalmazottnak ad majd munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik