Belföld

Nem kímélnek a felhők minket

felhős ég (felhő, felhős)
felhős ég (felhő, felhős)

Havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Csütörtök éjjeltől többfelé havazás várható, és péntek éjfélig a Dunántúl délnyugati részén több mint 10 centiméternyi friss hó is hullhat – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.

Az éjszakai órákban északon is egyre többfelé kezdődik havazás, a Tiszántúlon pénteken napközben havas eső, majd eső váltja fel. Átmeneti szünet után péntek este délnyugat felől újabb havazásra lehet számítani.

A Tiszántúlon a péntek reggelig lehulló maximum 5 centiméteres hóréteg az enyhülés hatására elolvad. Péntek éjfélig 2-7 centiméter friss hó hullhat, de a Dunántúl délnyugati részén a kialakuló hóréteg várhatóan meghaladja a 10 centimétert.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt Vas és Zala megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre.

Lassan eső váltja a havat

Az országos előrejelzés szerint pénteken borult lesz az ég, többfelé várható havazás, a Tiszántúlon havas eső, eső is. Élénk marad a légmozgás, még hideg, télies időre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között.

Szombaton marad a borús, szeles, csapadékos idő. Nyugaton, északnyugaton és eleinte a magasabban fekvő tájakon havazás, az Alföldön eső várható, másutt havas eső, eső egyaránt előfordulhat.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +10 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor, a keleti, délkeleti szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 13 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik