Belföld

Tízmilliárd a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

huszezer-forint(430x286)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )
huszezer-forint(430x286)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )

Február 14-től lehet pályázni idén munkahelyteremtő beruházással arra a 10 milliárdos keretre, amelyet egy hete hirdetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázati program lebonyolítói a korábbi évekhez hasonlóan idén is a megyei munkaügyi központok lesznek – tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Kormányhivatalban. A tavalyi évben a forráslehívásban Csongrád megye volt az egyik legeredményesebb megye: az év során 47 vállalkozás több mint 401 millió forint támogatást kapott, ami 221 új munkahely létrehozásához nyújtott segítséget. A pályázat egyúttal 718 munkavállaló megtartását is jelentette, hiszen a kiírás szerint a nyertesnek két éven át a már meglévő létszám megőrzését is vállalnia kellett.

Ez a fajta támogatás beruházás jellegű: gépek, eszközök, berendezések vásárlására használható fel. Az elnyert összegből munkahelyet kell teremteni, amelyet legalább két évig, az ahhoz kapcsolódó beszerzéseket pedig legalább három évig kell fenntartani.

Az idei pályázattól országos szinten a Nemzetgazdasági Minisztérium 5200 új munkahely létrejöttét várja a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknál. A 10 milliárd forintos keretösszegből 700-800 cégnél további 10 ezer munkahelyet őrizhetnek meg 2013-ban. Pályázni április 5-éig lehet, a támogatásokról május 31-éig születik döntés.

Azért, hogy Csongrád megye vállalkozásai ismét sikerrel pályázzanak, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja minden járási központban munkáltatói fórumokat szervez a helyi vállalkozók számára. A tavalyi megítélt források felhasználásáról és az idei, új elemeket is tartalmazó pályázati felhívásról február 21-én, csütörtökön, 11 órától tart sajtótájékoztatót B. Nagy László kormánymegbízott, dr. Zámbó Anita, a munkaügyi központ igazgatója és Szecskó Gábor cégvezető (Sanex Pro Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) a Kft. telephelyén: 6728 Szeged, Külterület 4.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik