Belföld

Dunaferr: szerdától általános sztrájk

Nem tudja elfogadni a cégvezetés legutóbbi, pénteken délután előterjesztett béremelési ajánlatát az ISD Dunaferr Zrt.-nél működő második nagy szakszervezeti tömörülés, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet sem - írja a DH online.

A DH online értesülése szerint a másik érdekvédelmi szervezet, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség február 20-ra kilátásba helyezett sztrájkjához már korábban csatlakoztak.

Így nagyon valószínű, hogy szerdán tizenhárom órakor megkezdődik a határozatlan idejű, általános sztrájk a Dunaferr társaságcsoport területén. Az erről szóló írásos értesítést kedden nyújtja át a cégvezetésnek a két szakszervezet.

Az ISD Dunaferr Zrt. vezetése múlt pénteken az eddigi 2,1 helyett 3,5 százalékos új bérfejlesztési javaslatot adott át a szakszervezeteknek, a sztrájk elindításához általuk megszabott február 15-i határidő lejárta előtt. A szakszervezeti szövetség korábban 5,2 százalékos béremelést követelt. A kollektív szerződés megkötésére jogosult két szakszervezet közül a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség szövetségi tanácsa hétfői ülésén elutasította az ISD Dunaferr Zrt. múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát és szerdától határozatlan idejű általános sztrájkot hirdetett – adta hírül az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik