Belföld

Szennyvíztisztító telep épül Nagykállóban

szennyvíz (szennyvíz)
szennyvíz (szennyvíz)

Nettó 760 millió forintos beruházási költséggel, nagyrészt uniós támogatás segítségével szennyvíztisztító telep épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban - közölte a város önkormányzata.

Az eddig használt telep túlterhelt, ezért vált szükségessé egy új létesítmény építése. A program a 10 ezer lakosú Nagykálló és a közelében lévő Biri község szennyvizének tisztítását teszi lehetővé úgynevezett eleven iszapos és természetes tisztítás technológiájának kombinálásával.

A rendszer alkalmazásával a tisztítási hatásfok növelése mellett az üzemeltetési költségek is csökkennek, valamint minden évszakban biztonságos határértékre történő szennyvíztisztítást eredményez.

A nettó 760 millió forint értékű beruházást az Európai Unió 737 millió forinttal támogatja, a fennmaradó részt saját forrásból, illetve a magyar állam önerő alapjából elnyert támogatással finanszírozza a szabolcsi város önkormányzata.

A kivitelezés idén februárban kezdődik, a beruházás műszaki átadás-átvételét pedig várhatóan 2014 áprilisában tartják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik