Belföld

Bajnai Rogán célkeresztjében

„Mit tenne ma? Ugyanazt!” Rogáni gondolatmenet a t. Házból.

Felszántani, sóval behinteni, elsüllyeszteni, elégetni, hamuját beleszórni a keleti szélbe – slágvortokban ez a fideszes ukáz az öt-tíz százalékos támogatottságú Együtt 2014 miniszterelnök-jelöltjével, Bajnai Gordonnal kapcsolatban.

Bajnai szűk négy hónapja, október 23-án bontott zászlót, s egykettőre buszok farán és óriásplakátokon találta magát Gyurcsány Ferenc társaságában. Közben verbális össztűz is zúdul rá – ennek rövid fejezete zajlott ma napirend előtt a t. Házban, Rogán Antal frakcióvezető tolmácsolásában.


(Fotó: MTI / Kovács Attila)

Az aktuális apropót az szolgáltatta, hogy Bajnai hétfő délután mutatja be gazdasági programját – természetesen a Parlamenten kívül. Idebent Rogán patás ördögnek festette meg őt, kinek bő egyéves országlása alatt „igaz nemzeti rekordként 7 százalékkal” esett a nemzeti össztermék, s az államadósság „negatív rekordot döntött”, a GDP 85 százalékára dagadt.

Bajnai két területen hibázott: amit tett, s amit nem tett.

Egyrészt: „Gyurcsány Ferenccel együtt az IMF minden kérését teljesítette”, csökkentette a nyugdíjakat és a fizetéseket, valamint ingatlanadót vezetett be. (Utóbbi speciel nem igaz, hiszen a terv kimúlt, mielőtt hatályba lépett volna.)

Másrészt: nem adóztatta a bankokat, nem segítette a devizahiteleseket és nem csökkentette a rezsiköltségeket.

„Mit tenne ma? – kérdezett költőit a frakcióvezető. – Ugyanazt! Növelné a gáz és az áram árát, eltörölné a támogatott lakáshiteleket.”

Legalábbis így véli Rogán. Aki szerint hiába tagadja Bajnai, hogy csökkentené a minimálbért, e szándék kiolvasható az Együtt 2014 programjából.

A rogáni konklúzió: „Bajnai Gordon nem a jövő, hanem a múlt embere.”

(Bajnai jobbkeze, Szigetvári Viktor a minap adott interjút lapunknak, egyebek mellett a minimálbérről.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik