Belföld

A CÖF nem vitázik baloldali szervezetekkel

Békemenet (Békemenet)
Békemenet (Békemenet)

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem hajlandó vitázni baloldali szervezetekkel.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) március 11-re hívta nyilvános vitára a CÖF és a Békemenet vezetőit, hogy tevékenységéről és anyagi forrásairól kérdezze.

Székely Sándor, az MSZM társelnöke „a kormány mellett kiálló álcivil szervezetnek” nevezve a CÖF-öt, azt mondta: „szeretnénk őket egy nyilvános vitára, beszélgetésre felhívni, hogy elmondhassák nekünk azt, miért állnak ki egy olyan kormány mellett, amely pozdorjává zúzza az oktatást, az egészségügyet, a gazdaságot, bevezeti az egykulcsos adót, békétlenséget és elégedetlenséget szít a külhoni magyarok között”, majd hozzátette: több száz millió forintot költenek el arra, hogy a demokratikus ellenzéket és annak vezetőit „gúnyolják, bemocskolják”.

A felvetésre reagálva a CÖF vezetése közleményében azt írta: a CÖF mint a Békemenet egyik szervezője is jelzi, hogy az MSZM és a Milla vezetőivel már egyszer nyilvános vitát folytatott, és tekintettel arra, hogy azóta semmi sem változott, és a Gyurcsány–Bajnai-szövetség a mai napig sem számolt el a 2002-től 2010-ig közösen elkövetett országrontásról, a vitának nincs értelme.

A 2009 óta működő CÖF már akkor a széles nyilvánosság elé tárta és elítélte az MSZP–SZDSZ korrupciós, offshore-os és klándemokráciát megvalósító rezsimjét – fogalmaztak, „fölöttébb nevetségesnek” nevezve, hogy az Együtt 2014 Mozgalom tagjai „alattomos módon maguk mögé bújtatják Gyurcsányt és Bajnait”.

„Továbbra is elutasítjuk a kétes privatizációkról, a 2010-ig nyakunkba varrt államadósságról, az offshore cégekbe kimenekített pénzekről és a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának elvonásáról az őszinte elszámolásra képtelen baloldali vezetők tevékenységét” – írták, hozzátéve, a CÖF és a Békemenet elvárja, hogy „számoljanak el tetteikkel azok, akik szerepet vállaltak az ország 2002 és 2010 közötti tönkretételében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik