Belföld

Visszatér a hó, de nem repkednek a mínuszok

havazás (hóesés, havazik, hózápor, )
havazás (hóesés, havazik, hózápor, )

A jövő héten nagy hideg nem, de havazás többfelé várható.

Hétfőn általában sok felhőre lehet számítani, inkább csak a Tiszántúlon süt ki hosszabb időre a nap. Néhol szitálás, hószállingózás, kisebb zápor, hózápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, a Tiszántúlon helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és +7 fok között várható.

Kedden észak felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, késő délutántól, estétől északon havazás, hószállingózás várható. A minimumhőmérséklet -5 és 0, a maximumhőmérséklet p+1 és +7 fok között alakul.

Szerdán északon és északkeleten hosszabb napos időszakok is lehetnek, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan várható kisebb csapadék: északon hózápor, délen eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északnyugati, nyugati szél néhol megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -3 és +2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan +2 és +7 fok között alakulnak.

Csütörtökön az északkeleti területek kivételével több helyen várható hószállingózás, kisebb havazás. Délkeleten esőre, havas esőre is készülni kell. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4 és p+1, míg a nappali csúcsértékek 0 és +5 fok között alakulhatnak.

Pénteken is borult idő várható, sokfelé havazással. Keleten, délkeleten havas eső, eső is valószínű. A minimumhőmérséklet -4 és +1, a maximumhőmérséklet – 2 és +3 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható többfelé csapadékkal. Nyugaton hóra, keleten inkább havas esőre, esőre lehet számítani. Szombaton a leghidegebb órákban -4 és +1 fok között alakulhat a hőmérséklet, míg nappal -1 és +4 fok közötti értékekre lehet számítani. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik