Belföld

Baleset az M5-ös autópályán a csengelei pihenőnél

Ketten könnyebben megsérültek az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán a csengelei pihenőhelynél vasárnap hajnalban, amikor egy személygépkocsi és egy utánfutós kisteherautó ütközött.

Az elsődleges információk szerint egy személygépkocsi Szeged felé haladt nagy sebességgel – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezt észlelte egy előtte lévő jármű, ami lehúzódott a leállósávra. A személygépkocsi viszont ennek következtében hátulról nekiütközött egy utánfutós kisteherautónak, amit a szalagkorlátnak lökött. A balesetben az utóbbi járműben ketten könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balástya Autópálya Alosztálya vizsgálja. Mivel a járművek a Szeged felé tartó teljes oldalt elfoglalják, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a teljes pályatestet le kellett zárni, a forgalom a csengelei pihenőhelyen keresztül haladt Szeged felé.

A rendőrség tájékoztatása szerint délelőtt 9 óra körül megszűnt a pályazár az M5-ös autópályán a csengelei pihenőhelynél. A forgalom folyamatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik