Belföld

Újra kint a botrányos plakátok

abortusz (abortusz)
abortusz (abortusz)

A korábban uniós pénzből készült poszterek most állami támogatással kerültek az utcára.

“Azt is megértem, ha nem vagy kész rám, de inkább adj örökbe, hadd éljek!” – Újra láthatók Budapest utcáin ezek az abortuszellenes plakátok, amelyek uniós forrásokból történt finanszírozása másfél éve botrányt okoztak.

A Népszabadság felidézi, hogy a plakátokat korábban egy 110 millió forintba kerülő program keretében helyezték ki, amelynek nagy részét EU-s pénzből finanszírozták az EU Progress alapjából.  A posztereket egy hónappal kikerülésük után levetette az EU, mondván: ez az alap nem abortuszellenes, hanem esélyegyenlőségi célokat szolgál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor erre úgy reagált, hogy az uniótól eltérően értelmezték a Progress program célját, és a kérdést az Európai Bizottsággal rövid úton, közvetlenül tisztázzák, és készek levonni a megfelelő következtetéseket.

A tárca a plakátokat most az Ágota Alapítványnak adta az örökbefogadást népszerűsítő kampányához – 25 millió forint támogatás kíséretében.

A politikusok abortusz elleni kirohanása kapcsán tavaly utánajártunk, mi vár egy nőre nem kívánt terhesség miatt, erről itt olvashat, az örökbefogadási kampányról pedig itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik