Belföld

Megint lecsap a cigikommandó

dohányzás (dohányzás, cigaretta, )
dohányzás (dohányzás, cigaretta, )

Két hétig figyelik majd az ellenőrök, nem gyújtanak-e rá a dohányosok ott, ahol már tilos.

Hétfőn indul az országos razzia. A helyettes tiszti főorvos tájékoztatása szerint közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat keresnek majd fel az ÁNTSZ munkatársai.

Szabó Enikő hangsúlyozta, hogy nem csak hétköznap és az átlagos munkaidőben bukkanhatnak fel az ellenőrök, hétvégenként és éjszakánként is lesz razzia. Ott különösen lehet számítani az ÁNTSZ-esekre, ahol korábban már büntettek vagy figyelmeztettek.

12 milliós bírság eddig

Emlékeztetett, hogy a tavaly januári szigorítás óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Korábban azt nyilatkozta Szabó Enikő, hogy a vendéglátók bírsága egymillió forintnál kezdődik. Eszerint viszont egy év alatt még egy tucatnyi kocsmát, éttermet sem büntettek országosan. .

A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is – mondta el Szabó Enikő. Kiemelte a szállodákat: százból hatban nem tartották be a szabályokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik