Belföld

Drámai erejű előadások az Elfújta a szél castingján – Videó!

Több mint ötszáz jelentkező közül kerültek ki az idei Dóm téri musicalprodukció szereplői.

Többfordulós casting során választotta ki Scarlett O’Hara-t, Ashley-t, Melanie-t, Mammy-t, a dajkát és a forradalmár fiút Somogyi Szilárd rendező, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei musical produkciójához, az Elfújta a szélhez. A magyarországi ősbemutatóként színre kerülő előadást a Budapesti Operettszínházzal közösen mutatja be a Dóm téri fesztivál.

Minden idők legnépszerűbb amerikai regényéből és filmjéből Gerard Presgurvic komponált musicalt, akinek legutóbbi műve, a Rómeó és Júlia többek között a szegedi szabadtérin is óriási népszerűségre tett szert.

A fővárosi teátrum felhívására több mint ötszázan jelentkezett az Elfújta a szél szerepeire, a végső meghallgatáson végül már csupán kéttucatnyi aspiráns bizonyíthatta rátermettségét többek közt a rendező és Kerényi Miklós Gábor igazgató előtt.

Bíró Eszter, Nádasi Veronika, Kerényi Miklós Máté, Sári Évi, Fejes Szandra vagy épp Vágó Zsuzsi otthonosan mozognak a musicalek világában. Azonban akadt olyan, akiket máshonnan ismerhetünk: Veréb Tamást legutóbb a The Voice-ban, Gubik Petrát az X-faktorban láthattuk.

A jelentkezőknek az áhított szerep egy-egy, még szinte ismeretlen dalát kellett betanulniuk a nagy napra. Nem túlzás azt állítani: néhány hangba szó szerint beleremegtek az Operettszínház falai. Drámai erejű dalok szólalnak meg a musicalben. Hogy kiket választottak ki végül a karakterekre, az hamarosan kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik