Belföld

Hóesés: Torlódás a vasi és zalai átkelőknél

Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegel Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt.

Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke összehívta a nagykanizsai és a letenyei járási védelmi bizottságot annak érdekében, hogy a várhatóan legalább két napig fennálló forgalomkorlátozás időtartama alatt megszervezzék a várakozó járművek utasainak ellátását.

Vas megyében a 86-os és a 860-as út mentén is rengeteg Szlovéniába tartó kamion állt félre, így Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okoznak – közölte az MTI érdeklődésére kedd reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
Pécsi Norbert Sándor elmondta: a szlovén hatóságok a 7,5 tonnásnál nagyobb tehergépjárművek forgalmát korlátozták, a Szlovéniába és Olaszországba tartó kamionokat már a magyar-osztrák és a magyar-szlovák határállomásokon próbálják félreállítani, a magyar-szlovák határon a Rajka, Vámosszabadi és Komárom felől érkezőket pedig már be sem engedik Magyarországra.

A korlátozások a személyautók forgalmát nem érintik – fűzte hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik