Belföld

Elsőfokú riasztás ónos eső miatt

onos(210x140)(5).jpg (ónos)
onos(210x140)(5).jpg (ónos)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a várható ónos eső miatt Fejér megyében Gárdony, Aba, Adony, Enying, Sárbogárd és Dunaújváros térségére február 12-én, kedden délelőtt.

A katasztrófavédelem felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az ónos eső és a fagypont körüli hőmérséklet miatt az utak csúszóssá válhatnak. Az eső vagy ónos eső megfagyva helyenként jéggel boríthatja be a járdákat és úttesteket. A közutak és a közterületek síkosság mentesítésén az illetékes szervezetek folyamatosan dolgoznak, de fontos a lakosság szerepe is a balesetek megelőzésében.

A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, helyesen megválasztott sebességgel közlekedjenek. Tartsanak biztonságos követési távolságot. Vezessenek körültekintően, megfelelően megválasztott sebességgel és óvatosan! A járdák síkosság mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület tisztítása az ő feladata- mondta Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő a Fehérvár24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik