Belföld

Többszáz diák tiltakozik Szegeden

A jogi kar előtt, majd a megyeházánál és a városházánál is tiltakoztak szegedi egyetemi és középiskolai diákok, oktatók. A 300 fős tömeg késő délután a BTK-ra vonult, ahol fórumot tartanak.

Kapcsolódó cikkek

A jogi kar előtt villámcsődülettel kezdődött szegeden a hallgatók oktatási reformok elleni demonstrációja. A Lófaránál mintegy 50-en írták léggömbökre a diákok követeléseit, majd kidurrantották azokat.

Az Oktatói Hálózat képviselői a Csongrád Megyei Kormányhivatalban is megkísérelték petíciójuk átadását, azonban a portán azt az információt kapták, hogy -hétfőn délután- nincs az épületben erre illetékes személy.

A hallgatók ezután a Polgármesteri hivatal elé vonultak, itt már körülbelül 200 fős, az oktatókkal kiegészült tömeg hallgatta a beszédeket. Végül Solymos László alpolgármester vette át a petíciót , melyben felhívják a városi és országgyűlési képviselők figyelmét korábbi ígéretükre, hogy támogatják a diákok 6 pontjának megvalósulását.

A hatórára mintegy 300 fősre nőtt tiltakozó tömeg a Széchenyi térről a BTK felé, az Ady térre vonult, ahol fórumot fognak tartani. A demonstrációt rendőrök biztosítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik