Belföld

Tartják a “menetidőt” a szegedi éhségmenet tagjai

A kéttucatnyi tiltakozó menete a tervek szerint halad, csütörtök reggel indultak tovább Kiskunfélegyházáról - írja a szeged.hu.

A tervek szerint a 20 fős csapat szerdán reggel Kiskunfélegyházáról indulva délután 4 órára ér majd Kecskemétre, ahol csatlakoznak hozzájuk a Bács-Kiskun és Békés megyei demonstrálók is. Ezt követően már több mint félszázan folytatják a menetelést a főváros felé.

A Szegedről indult menet, amelyik első este érkezett meg Balástyára, egy 5 kilométeres kitérőt tett Szatymaz felé, mert a helyi pékség szerette volna vendégül látni a menetet és ezt a kedves invitálást nem szerették volna visszautasítani.

Hegyeshalmi Tibor a menet szervezője beszámolt arról is, hogy útjuk során mindenütt barátsággal és együttérzéssel fogadják őket a helyiek, sokan integetnek nekik, az autósok pedig fénykürtöléssel fejezik ki szolidaritásukat.

Szerencsére eddig provokációval nem találkoztak.

A szegedi éhségmenet – a Bács-Kiskun és Békés megyeiekkel megerősödve – 174 kilométeres út megtétele után, február 11-én ér a fővárosba, ahol a Parlament tavaszi ülésszakának kezdetén az ország kilenc megyéjéből indult menet résztvevőivel közös demonstrációt tartanak a Kossuth téren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik