Belföld

Péntekig napos idő, utána havazás jöhet

Csütörtökön a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben több órára kisüt a nap.

Szárazföldünk nagy részének időjárását egy hatalmas méretű több középpontú ciklonrendszer alakítja. Emiatt többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő eső, havas eső, havazás. Ugyanakkor a Pireneusi- és a Balkán-félsziget fölött kevesebb a felhő, ott hosszabb időre a nap is kisüt, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk déli részén többnyire 10, 18, a középső tájakon 2, 9, az északi vidékeken pedig 0, -6 fok között változik. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé északnyugat felől eleinte még nedves, majd kissé szárazabb, hidegebb levegő érkezik.

Csütörtökön a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben több órára kisüt a nap, keleten marad a többnyire erősen felhős idő. Kezdetben a középső és a keleti térségben, majd egyre inkább csak keleten lesz eső, havas eső, havazás. Csütörtök estig jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A Dunántúlon az északi, északnyugati, keleten a déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +5 fok között valószínű.

Szombaton hószállingózásra, vasárnap havazásra lehet számítani Győr-Moson-Sopron megyében is. Az előrejelzések szerint 4-5 centiméternyi hó hullhat térségünkben. Az éjszakák továbbra is hidegek lesznek: mínusz 5 fokig süllyed a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik