Belföld

Megújul Békéscsaba vasútállomása

A Budapest - Lőkösháza vasútvonal rekonstrukciójához kapcsolódik a mérnöki tervezési feladatok ellátására kiírt közbeszerzési felhívás.

Békéscsaba vasútállomás teljes körű átépítésének munkáit is tartalmazza ez a beruházás. A vasútállomáson az átépülő öt vágányhoz új, akadálymentes peronok létesülnek., valamint peronaluljáró épül liftekkel. A fejlesztés többek között lehetővé teszi, hogy Békéscsabán a Jaminát és a belvárost összekötő közúti közlekedés biztonságosabbá váljon (pl.: közúti, gyalogos és kerékpáros alul- és felüljárók újulnak meg, körforgalom épül).

A műemlék védettségű felvételi épület felújítása a kivitelezési projektek keretében szintén megvalósul. A vasútállomás átépítésével kapcsolatos kivitelezési közbeszerzési kiírás hamarosan megjelenik, eredményes eljárást követően a kivitelezés 2013 harmadik negyedévében már megkezdődhet. A kivitelezés várható befejezése 2015 év vége.

A Gyoma-Békéscsaba vonalszakaszt érintő biztosítóberendezések korszerűsítésével kapcsolatos a közbeszerzési kiírás várhatóan márciusban megjelenik, sikeres eljárást követően a kivitelezés még idén megkezdődhet, a fejlesztés 2016 I. félévére befejeződhet.

Az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós források segítségével megvalósuló beruházás eredményeként a Gyoma-Békéscsaba vasúti vonalszakasz a 160km/órás sebességre is alkalmas lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik