Belföld

Kétmilliárdos kiadás egy járási hivatalra

navracsics tibor (navracsics tibor)
navracsics tibor (navracsics tibor)

A Blikk információi szerint Veszprémben egy költséges felújítást igénylő kúriába költözhet a hivatal.

A járási rendszer felállításáért felelős közigazgatási miniszter, Navracsics Tibor választókerületéhez tartozó veszprémi járási hivatal elhelyezésére kétmilliárd forintot csoportosítottak át egy januári kormányhatározat szerint. A legfrissebb tervek alapján egy valóságos kastélyba települhet majd az új hivatal, a XIX. század elején épített klasszicista jellegű Rosos-kúriába – írja a Blikk.

A január 1-je óta működő hivatalok országszerte a polgármesteri hivatalokban, illetve az önkormányzatoktól ingyenesen átvett épületekben találhatóak.

A veszprémi járási hivatal elhelyezése egy egyedi eset – írta a lapnak Navracsics Tibor minisztériuma. Jelenleg ugyan a polgármesteri hivatalban működik, azonban a tárca szerint „ez hosszú távon nem jelent költségtakarékos, magas színvonalú munkavégzést szolgáló elhelyezést”, ezért döntöttek más megoldás mellett. A lap értesülései szerint a költözés előtt fel kell újítani az épületet. Erre csoportosítottak át kétmilliárd forintot a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik