Belföld

Búcsú Tóth Bélától

Életének 89. életévében elhunyt Tóth Béla író, a a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója. Február 12-én, 11 órakor búcsúztatják a Belvárosi temető ravatalozójában.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár megrendülten tudatja, hogy Tóth Béla író, az intézmény nyugalmazott igazgatója, Szeged város Pro Urbe díjas művésze, 2013. január 25-én, életének 89. évében elhunyt.

Tóth Béla irodalmi munkásságát József Attila- és Juhász Gyula-díjjal, valamint a Magyar Művészetért Díjjal ismerték el. Kitüntették a Magyar Köztársaság aranykoszorúval díszített Csillagrendjével, életművéért megkapta a Szegedért Alapítvány fődíját.

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2013. február 12-én (kedden), 11 órakor, a Belvárosi temető ravatalozójában lesz.

Tóth Béla írót Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár saját halottjának tekinti.

*

Tóth Béla irodalmi és könyvtári munkásságát kamarakiállítás mutatja be a Somogyi-könyvtár aulájában. Könyvek, fotók, folyóiratok, elismerések idézik föl pályájának legfontosabb állomásait.

A Somogyi-könyvtár honlapján fénykép- és filmes összeállítások, visszaemlékezések révén tisztelegnek Tóth Béla életműve előtt.

(http://www.sk-szeged.hu/1204)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik