Belföld

Több mint 17 ezer új diákja lehet a Szegedi Tudományegyetemnek

A felvi.hu-n olvasható adatok szerint a Szegedi Tudományegyetemre összesen 17 ezer 52 diákot vehetnek fel szeptembertől.

A felvi.hu-n nyilvánosságra került adatok szerint a Szegedi Tudományegyetemre összesen 17 ezer 52 diákot vehetnek fel szeptembertől. Ebből 10 ezer 180-an nappali, 6516-an esti, levelező tagozatra, 356-an távoktatásra vehetők fel. Egyedül a gazdaságtudományi kar hirdette meg a távokatást, a bölcsészkar pedig 1940 felvehető hallgatóval a legtöbb elsőévessel büszkélkedhet az új tanévben. Lesznek a magyar nyelvű képzés mellett német, francia és angol nyelven oktatott szkok is.

A kapacitás csupán azt jelzi, hogy egy-egy egyetem vagy főiskola az adott képzési területre hány elsőéves hallgatót vehet fel – vagyis az önköltséges és az állami ösztöndíjas helyek számát külön-külön nem határozták meg. Mindez azt jelenti, hogy az állami támogatástól, illetve a ponthatárokat elérők számától függően alakul majd a felvettek létszéma, ami a most közzétett 17 ezer 52 diák fele, vagy kevesebb is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik