Belföld

Bútorokat, számítógépeket nyúl le Hoffmann központja

iskola számítógépterem (iskola, tanterem, számítógép, )
iskola számítógépterem (iskola, tanterem, számítógép, )

Nyíregyházán az iskolák legjobb bútorait, számítógépeit gyűjti be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), hogy kialakítsa saját irodáját.

Több nyíregyházi szakközépiskolában is járt a napokban a fenntartó, hogy bútorokat, számítógépeket válogasson belvárosi irodái berendezéséhez – tudta meg az FN24. Csak az újabb, szebb darabokat teszik szállító járműre. Van, aki úgy érzi, ez gyakorlatilag rekvirálás, a fenntartó válasza azonban az: csak kölcsönbe kérik a holmit.

Nevük elhallgatását kérő pedagógusok a lapnak elmondták: az egyik intézményben például kompletten kipakolták azt az irodát, amelyben a pénztár működött. Ráadásul pont azt, amelyet nemrég vadonatúj bútorokkal rendeztek be. Vitték a szőnyeget, asztalokat, székeket, szekrényeket, tároló szekrényeket, a pultot – csak a függönyt hagyták az irodában, mert az nem tetszett. Lepakoltak mindent az aulába, így láthatta, aki arra járt, hogy mi történik.

A KLIK nyíregyházi tankerületi igazgatója, Kőhegyi Edit jövő hétre ígért írásban választ az FN24 ezzel kapcsolatos kérdéseire. Az ügyről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik