Belföld

Nem sokáig élvezhetjük a meleget

felhők (felhők, )
felhők (felhők, )

Szombaton túlnyomóan borult égre számíthatunk, a szél pedig lehűlést okoz, így késő este akár havazhat is északnyugaton. Vasárnap visszatér a tél.

Szombaton napközben még enyhe időre számíthatunk, de már túlnyomóan borult lesz az ég, egyedül a déli országrészben vékonyodik el, szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, délen zivatar. Késő estétől a csapadék északnyugaton egyre inkább havas esőbe, a hegyekben havazásba vált át. Szombaton a szél előbb nyugaton, estétől másutt is északira fordul, és a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik. Az északnyugati széllel hideg levegő érkezik hazánk térségébe.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton északon 3, 9, délen 10, 15 fok között várható.

Vasárnap késő délutánig marad a borult idő, többfelé havazással, hózáporokkal. Később csökken a felhőzet. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. Folytatódik a lehűlés: délután 0 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik