Belföld

Vidnyánszky nem akarja a Mephistót

vidnyánszky attila (vidnyánszky attila)
vidnyánszky attila (vidnyánszky attila)

Február végéig a Nemzeti Színház összes művészével találkozik a leendő igazgató.

Vidnyánszky Attila azt kérte, hogy az évad végére tervezett Mephisto című előadás már ne szülessen meg, mert több szereplő jelezte: nem szeretne maradni a Nemzetiben, így viszont nem lehet majd kijátszani az előadást.

Arról szólva, hogy Ascher Tamást, Székely Gábort és Zsámbéki Gábort is felkérte rendezni a Nemzetibe, de nem vállalták a munkát, a Népszava online kiadásában olvasható interjúban elmondta: nem egyértelmű elutasításról volt szó, hanem egyfajta óvatosságról, amit tiszteletben tart, nem zárta le a történetet.

A leendő igazgató – sorra nézve azokat az előadásokat, amelyeket még nem látott – úgy találja: mint minden színházban, a Nemzetiben is vannak jobb és rosszabb előadások, de úgy érzi, hogy ezek arányában nem történt olyan jelentős változás, mint amit a kritika hirdet.

Közölte: annak a felvetésnek semmi realitása nincsen, hogy ő lenne Ascher Tamásnak, a Színművészeti Egyetem hamarosan leköszönő rektorának utódja. Arról, hogy megtartja-e a kaposvári egyetem színházi intézetének vezetését, elmondta: két hasonló típusú egyetemi képzést pazarlás fenntartani.

Február végéig a Nemzeti Színház összes művészével találkozik Vidnyánszky Attila. Debrecenből több színészt is elhív a Nemzetibe, háromnak már szólt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik