Belföld

Lezárják az Audi utat, változik a buszmenetrend!

Február 4-től, hétfőtől kezdődnek a változások, melyek több helyi és távolsági járat útvonalát befolyásolják.

A jelenlegi „AUDI gyár, 5-ös porta”, „AUDI szerszámgyár” megállóhelyek az út lezárása miatt megszűnnek, helyettük az új 5-ös portánál, illetve a szerszámgyár déli oldalán található parkolóban kerülnek kialakításra új, azonos nevű megállóhelyek.

Új megállóhely létesül az AUDI gyár 7-es, 8-as, 9-es és 10-es portájánál. A 12-es és 24-es autóbuszok a teljes gyárterületet feltárva közlekednek a szerszámgyárhoz.

A forgalmasabb időszakokban a 12-es járatok helyett 12A jelzésű autóbuszok közlekednek az AUDI gyár 8-as portájáig, míg a 15A járatok rövidített útvonalon közlekednek (a főbejárat érintésével) a szerszámgyárhoz. A 12, 15, 15A vonalakra váltott egyvonalas bérletek a 12A vonalon is érvényesek.

A napközben közlekedő 15-ös járatok csak az AUDI gyár központi részét érintik, az újabb gyárterületeket nem, ezáltal nem növekszik menetidejük az Ipari Park felé.

A 20, 20Y és 31Y járatok változatlan útvonalon közlekednek, azonban „Tungsram gyár” nevű megállóhelyük új elnevezést kap: „AUDI gyár, 4-es porta”.

A „Reptéri út, Kenvéd Kft.” megállóhely kiszolgálása megszűnik, a Kenvéd Kft. a „Likócsi híd” megállóhelyről érhető el 400 méter gyaloglással.

További részletek a Kisalföld Volán honlapján olvashatók!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik