Belföld

A Jobbik kiáll a cigányozó tanár mellett

Jobbik (jobbik, gárda)
Jobbik (jobbik, gárda)

Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy „pellengérre állítják" azt a fiatal tanárt, aki – mint közleményükben fogalmaznak – ki merte mondani az igazat cigányügyben.

A Víg Szilárdként, a konyári iskola történelemtanáraként bemutatkozó férfiról készült felvétel nemrégiben került fel a világhálóra. A pedagógus többek között a roma gyerekek testi fenyítéséről és oktatásuk nehézségeiről beszél a videóban. Szerinte “primitívek”, emellett „mocskosak és büdösek” is, akik csak a testi fenyítésből értenek, hosszú távon pedig a családtól elválasztva, „népnevelő intézetekbe” kellene küldeni őket.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hétfőn közölte: vizsgálatot indítanak a tanár ellen.

A Jobbik felháborodott a történteken. Szerintük a „hivatásos rettegők és gyűlöletkeltők a tőlük megszokott módon megkezdték a fiatal tanár meghurcolását”.

„Elítéljük, hogy ez esetben sem a problémát akarják kezelni, hanem azt támadják, aki felhívja rá a figyelmet. A Jobbik kiáll az igazság és a meghurcolt tanár mellett, és jogi segítséget ajánl fel számára, ha bármilyen hátrány érné az igazság kimondása miatt” – írta közleményében Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik