Belföld

Sárgás lehet az ivóvíz

Az ivóvízhálózat tisztítás miatt sárgás lehet a víz Algyő, Rókus, Tarján és Északi városrész területén.

A Szegedi Vízmű Zrt. az Algyőt Szegeddel összekötő vízvezetéken műszaki okok miatt ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez a hét folyamán éjszakánként kb. 2200 és 0400 között Algyő, Rókus, Tarján és Északi városrész területén. A tisztítási munkálatok időtartama alatt átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A tisztítás következtében a víz zavarossá, sárgás színűvé válhat -tudta meg a Szeged24 Szegedi Vízmű sajtószolgálatán.

A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy a nappali időszakokban, a munkálatok megkezdése előtt vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Szegedi Vízmű kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik