Belföld

Ideiglenes felsőoktatási kerekasztal alakul

A Rektori Konferencia is részt vesz azideiglenes mandátumú felsőoktatási kerekasztalon, mely a felsőoktatás finanszírozását és átalakítását, a hallgatói jogokat és kötelezettségeket tekinti át.

A tárcavezető és a Magyar Rektori Konferencia elnöksége megállapodott abban, hogy a szervezet részt vesz a felsőoktatási kerekasztal munkájában, melyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával a múlt héten aláírt részmegállapodással hoztak létre.

A dokumentum egy ideiglenes mandátumú felsőoktatási kerekasztal létrehozását tartalmazza, amely a felsőoktatás finanszírozását, a hallgatói jogokat és kötelezettségeket, valamint az átalakítás átfogó tartalmi kérdéseit – többi között a rektorválasztást, a képzési struktúra felülvizsgálatát, a felvételi eljárást és az új gazdasági-pénzügyi irányítási rendszert – tekinti át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megbeszélésen Balog Zoltán válaszolt az új felvételi eljárással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik