Belföld

Székesfehérváron megmarad a kafetéria

A közszférában foglalkoztatottakat érintő kérdésekről tájékoztatott a város polgármestere.

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, készül a 2013-as költségvetés Székesfehérváron. A február közepén közgyűlés elé kerülő tervezetben számos sarokpont van, amelyek fejlesztéseket, a kötelezőn túl felvállalt önkormányzati feladatokat és az intézményhálózat biztonságos működéséhez szükséges forrásokat is tartalmazzák.

Mindezek mellett fontos eredmény, hogy Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban is közel 2000 fő közszférában foglalkoztatott munkavállalónak kívánja és tudja biztosítani béren kívüli juttatásként a kafetériát – emelte ki keddi sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Január elsejétől jelentősen átalakult az intézményhálózat, ám továbbra is közel 2000 fő közszférában dolgozó munkáltatója Székesfehérvár Önkormányzata. Ennek a költségvetés tervezésénél is fontos szerepe van, melyről sajtótájékoztatón beszélt dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„Az oktatási, valamint a könyvtári és közgyűjteményi hálózatot érintő átalakulásoknál kiemelten figyeltünk a munkavállalók érdekeire. A legfontosabb szempont az volt, hogy meglegyen a folyamatosság a foglalkoztatásban. Igaz ez azokra a közszférában dolgozókra, akik most kerültek át az önkormányzat foglalkoztatásába, valamint azokra is, akik az oktatásban dolgoznak és a városi hálózatban maradtak, csak immár a Székesfehérvári Intézményfenntartó Központon keresztül.

Nagy eredménynek tartom, hogy továbbra is biztosítani tudjuk nemcsak a béreket, hanem az azon felüli juttatásokat is a közszférában dolgozóknak. A kafetéria biztosítása mintegy 1700 közalkalmazottat és 300 köztisztviselőt érint Székesfehérváron. A 2013. évi költségvetés tervezetét úgy fogom – várhatóan jövő hét végén – beterjeszteni, hogy az az Önkormányzat költségvetési szerveinél a 2012. évi szinten biztosítja majd ezen kafetéria-juttatást.

Összegszerűen ez járulékaival együtt éves szinten megközelíti a bruttó 257 millió Ft-ot. A közszférában dolgozók tehát Székesfehérváron idén is hozzájuthatnak ehhez a béren kívüli juttatatáshoz a Közgyűlés február 15-ei támogató döntése révén.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A kafetéria-juttatásokra az összeg nagyságrendje miatt közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, így várhatóan május-június hónaptól számíthatnak rá az érintettek, ám akkor januárig visszamenőleg hozzájuthatnak ezekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik