Belföld

Extra fertőtlenítést ígérnek a tömegközlekedésben

Az influenzajárványnak akarják elejét venni. Plakátokkal is figyelmeztetnek a buszokon, vonatokon, milyen fontos a higiénia.

A védőoltás, az alapos kézmosás és a megfelelő fertőtlenítés fontosságát hirdető kampányt indított az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a közlekedési vállalatokkal közösen.

A Volánbusz Zrt., a MÁV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. elsősorban plakátokkal óvja az utasokat, de a Volánnál és a MÁV-nál is kiemelt feladat a járművek és a várótermek fertőtlenítése, a reptéren is speciális kéztisztítókat tettek ki az utasmosdókba.

A kórokozók gyorsan támadnak tömegben, ezért fontos most a tisztaság a buszon, a villamoson és a vonaton.

Lázasan csak otthon

Az ÁNTSZ kampánya szerint a legbiztosabb módja az influenza elkerülésének a védőoltás, különösen a krónikus betegeknek, a 65 évnél idősebbeknek, a 6 hónap és 2 év közötti gyermekeknek, valamint a terheseknek ajánlott.  Berencsi György, az ÁNTSZ virológus professzora szerint megelőzésképpen nem ajánlott gyógyszert szedni, aki pedig már lázas, maradjon otthon.

Az enyhülés kedvez a vírusoknak

A következő napokban várható 8-10 fok még aktívabbá teheti a kórokozókat, ezért is kell résen lenni. Itt megnézheti, hogyan:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik