Belföld

A krétát nem, a rózsát elfogadta az államtitkár

Kedden Szegeden járt Hoffmann Rózsaoktatásért felelős államtitkár, aki találkozott szeged polgármesterével, és az új tankerületi vezetőkkel. Délután Együtt a jó iskoláért címmel tartott szakmai fórumot.

Szegedre látogatott kedden Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár kora délután négyszemközti megbeszélést folyatott Botka László polgármesterrel, és személyesen találkozott a megye tankerületi vezetőivel.

A program az egykori oktatási miniszter, Klebelsberg Kunóemléktáblájának megkoszorúzásával folytatódott. Délután három órától a város egyik legnagyobb alapfokú oktatási intézményében, a nyolcszáz fős tanulói létszámmal működő Rókusi Általános Iskolában tett látogatást. Itt az államtitkár asszony “Együtt a jó iskoláért” címmel előadást tartott a közoktatási rendszer átalakításának eddigi tapasztalatairól, és vázolta a további lépéseket a megye pedagógusainak.

A közel másfél órás szakmai programra több mint kétszáz pedagógus jött el a megyéből és Szegedről. A felmerülő kérdésekre az államtitkár nem volt hajlandó a helyszínen válaszolni, ígérte szerint az érdeklődők, majd írásban kapnak információt.

fotó: Delmagyar.hu

Botka Lászlóval történt találkozó után a Középiskolás Hálózat tagjai várták az államtitkárt a polgármesteri hivatal előtt egy “Temetjük a közoktatást” feliratú táblával. Hoffmann Rózsa átvette a neki szánt fehér rózsát, azonban a kréta csomagot nem, mondván, a diákok inkább adják annak az iskolának ahol ebből hiány van. A diákok képviselői átnyújtották még azt a levelet melyben tárgyalást kértek, az államtitkár pedig konkrétumokkal való kiegészítést javasolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik