Belföld

109 éves a győri rekorder

Január 29-én születésnapja alkalmából köszöntötték Magyarország legidősebb férfiját, a 109 éves Gallai Rezsőt. A győri aggastyánnál csak egy 111 éves törökbálinti nő idősebb.

A Lepke utcai átmeneti gondozóházba nagy volt a nyüzsgés kedd délután. Barátai és családtagjai mellett ugyanis a város vezetősége is ellátogatott Gallai Rezsőhöz, aki éppen ma ünnepli 109. születésnapját. Az idős úr jó egészségnek örvend, igaz, elmondása szerint a hallása és a látása már nem tökéletes, de ettől függetlenül nagyon jól érzi magát a bőrében. „Tapasztalt ember vagyok, így már bátran mondhatom, hogy a hosszú életnek nincs titka. Egyszerűen csak normális életet kell élni, szerelmesnek lenni pedig csak mértékkel”- viccelődött Rezső bácsi, aki korának hála, hazánk legidősebb férfija.

„Szinte hihetetlen, hogy Rezső bácsi ilyen egészséges. Ehhez persze kell egy szenvedélyektől mentes életvitel, de sokat számít a környezet és a genetikai adottság is” – mondta a Győr24-nek Somogyi Tivadar alpolgármester, aki Simon Róbert Balázzsal közösen látogatta meg a győri rekordert.

Na és, hogy mit kívánt a jó kedélyű aggastyán a jeles évfordulón? „Mindig is azt kívántam, hogy ne legyek fekvőbeteg, az egészségnél ugyanis nincs nagyobb kincs az életben” – hangsúlyozta. Portálunk azt is megtudta, hogy egy újság előfizetés is a képzeletbeli kívánságlistán szerepelt. Szerkesztőségünk ezúton is boldog születésnapot és jó egészséget kíván Gallai Rezsőnek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik