Belföld

Szegeden már nyílnak a hóvirágok

Hóvirágok Szegeden (Hóvirágok Szegeden)
Hóvirágok Szegeden (Hóvirágok Szegeden)

Egyelőre havazik Szegeden és környékén, de ez nem zavarja a szigorúan védett hóvirágokat. Bő egy hónappal a szokásos virágzásuk előtt már teljes pompájukban várják a tavaszt.

A hóvirágok Magyarország területén védettséget élveznek, letépésükért komoly bírság szabható ki. A szegedi kertekben már szépen virágoznak, ami azt jelenti, hogy ezek a kis növények úgy érzik, hogy a viszonylag enyhe január után már a február sem lesz fagyos.

De lássuk, igazuk lesz-e a természet kis, fehér képviselőinek! A hosszútávú előrejelzéseket olvasva mindenképpen, hiszen az időjósok és a meteorológusok szerint is enyhe lesz a tél utolsó hónapja.

A rövidtávú jóslat még kedvezőbb, hiszen kedden átmenetileg csökken a felhőzet, majd délután újra megvastagszik. Délutántól keleten, északkeleten hó, majd máshol ónos eső, eső várható. +2 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szerdán eleinte több helyen lehet eső (északkeleten ónos eső, fagyott eső), később csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Erőteljes enyhülésre van kilátás.

Csütörtökön és pénteken borongós, enyhe, szeles idő valószínű, elszórtan záporokkal. Pénteken akár plusz 10 fok is lehet napközben. Szombaton újra borult idő lehet, esőkkel, záporokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik