Belföld

Kövérnek még nem lehet tiszta a lelkiismerete

torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt, )
torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt, )

Az MSZP szóvivője szerint az Országgyűlés elnökének még sok mindent kell tisztáznia.

Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kisalföld című megyei napilapban hétfőn megjelent interjúban. Az MSZP szóvivője erre felsorolta, szerinte mikor állhat majd tiszta lelkiismerettel a magyar emberek elé a “Fidesz 1-es számú párttagkönyvének tulajdonosa”.

Török Zsolt szerint Kövér Lászlónak, „mint az MSZMP KB egykori munkatársának” tisztáznia kell, hogy magára nézve is érvényes-e állítása, hogy a „kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”. Bocsánatot kellene kérnie a 2002-ben elmondott „köteles” beszédéért, meg kellene követnie a választókat „a kétharmados parlamenti törvénygyár minden demokráciaromboló selejtjéért”.

Kövérnek meg kellene ígérnie, hogy „soha többé nem asszisztál nyilas szellemiségű írók hamvainak Erdélybe csempészéséhez”, „nem fenyegeti folyamatosan a választók akaratából az országgyűlésben helyet foglaló ellenzéki képviselőtársait”. A Házelnöknek ki kellene jelentenie, hogy „soha többé nem tűri meg a gárdaegyenruhát a Parlamentben” és elnézést kellene kérnie „azoktól a magyar médiamunkásoktól, akiket nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristáknak nevezett” – tette hozzá az MSZP szóvivője.

„Magyarország ma már nem a fideszes gyűlöletre, hanem a tényekre kíváncsi. A tények rögzítése után pedig el fog jönni az idő, mikor a Fidesznek, benne Kövér Lászlóval számot kell adnia arról, mit művelt az országgal” – írta Török Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik