Belföld

Kedd hajnalban mínusz 10, később plusz 10 fok is lehet

Extrém hőingásra kell felkészülnünk a jelenlegi kilátások szerint.

A jövő héten változékony, enyhülő idő várható: lehet havazás, eső, ónos eső is, de a hét második felében már plusz 10 fok körüli maximumokra is számítani lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint kedden az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik, de elsősorban északkeleten napközben is párás marad a levegő. Hajnalban keleten lehet néhol havazás, majd átmeneti szünet után délután ismét várható keleten, északkeleten hó, másutt eső, ónos eső. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 7 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Szerdán elszórtan eső, északkeleten ónos eső, havazás is előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között, északkeleten plusz 3 fok alatt alakul.

Csütörtökön hajnalban még lehetnek néhol záporok, napközben viszont csapadék már nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 10 fok között lehetnek.

Pénteken helyenként ismét számítani lehet esőre, záporra, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhat. Nappal plusz 4 és plusz 10 fok körüli hőmérséklet várható.

Szombaton is előfordulhat elszórtan zápor, hózápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 9 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporokkal, hózáporokkal. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik