Belföld

Hagyományőrző Értékesítési Vásár és kiállítás a TIK-ben

Hagyományőrző Értékesítési Vásár és Kiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

Hétfőn 10 és 16 óra között nonprofit és élményteremtő jellegű, kézműves szakmákat felelevenítő „Értékesítési Vásár” és kiállítás rendeznek Szegeden a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Csutkababa készítést, kézi fonat gyártást, gyöngyözést, nemezelést, agyagozást is kipróbálhatják az érdeklődők.

Az Európai Unió a „Magyarország – Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program” keretében megvalósított WARC 2 – Welcome to Arts and Crafts (Megújuló művészetek és kézművesség) projekt célja a régi hagyományok, kézműves szakmák ápolása, a fiatalok kreativitásának fejlesztése, a társadalmi aktivitásuk növelése, valamint a kistelepüléseken élő hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok felkarolása, tehetséggondozása, útba egyengetése.
A rendezvényen vendégművészként az izomsorvadásban szenvedő, de élni és alkotni vágyó ifjú, Sárközi Szabolcs is szerepel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik