Belföld

Alternatív bankrendszerre lenne szükség

Bank (bank)
Bank (bank)

Megoldást keresnek a „méltatlanul rászedett és átvert adósoknak”.

“Hazánk egyik legnyomasztóbb problémája a devizacsapdába került emberek kilátástalan helyzete, melynek igazságos rendezésére sürgősen szakmai megoldást kell találni, valamint a kilakoltatásokat és az árverezéseket fel kell függeszteni” – emelte ki Doubrovszky György, hogy mely témakörökben értettek egyet Kásler Árpáddal, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnökével, akivel szombaton ült le tárgyalni. Volt, amiben nem egyezett a véleményük: a pénzügyi  biztos szerint a devizahiteleknek „nincs politikai szimpátiája”. Kásler viszont pártot alapított, és politikai megoldást keres.


Fotó: Kummer János

A pénzügyi ombudsman az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: első lépésként célja a civilszervezetek javaslatainak összegyűjtése, majd a szakmailag arra alkalmasakra fókuszálva el kell érni, hogy döntés szülessen. A helyzet megoldása kettős – magyarázta -, egyfelől a bankokkal be kell tartatni a törvényt, valamint szükség van egy alternatív bankrendszer felállítására, hogy megállapodás hiányában a kormánynak legyen lehetősége beavatkozni, hiszen jelenleg a bankok a bankszövetség révén erős nyomást gyakorolnak a kormányra – tette hozzá.

Kásler korábban pert nyert az OTP ellen, a bank törvényességi felülvizsgálatot kért, a Kúria pedig az Európai Bírósághoz fordult előzetes állásfoglalásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik