Belföld

Nincs már több járhatatlan közút a hóátfúvások miatt

hokotrok(430x286)(2).jpg (havazás, hókotró, hóesés, )
hokotrok(430x286)(2).jpg (havazás, hókotró, hóesés, )

A Magyar Közút jelenleg is csaknem 70 munkagéppel dolgozik a hóátfúvások utolsó nyomainak eltüntetésén, illetve a szükséges síkosságmentesítési munkákon.

Kapcsolódó cikkek

Sikerült a korábbi hóátfúvások miatt járhatatlanná vált utakat felszabadítani szombat késő délutánra – tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Hír24-nek elküldött közleményében.

Pénteken a rendkívül intenzív széllökések főleg a Nyugat-Dunántúlon okoztak nagyobb hóátfúvásokat, így több tucat út vált járhatatlanná. Péntek délutánra sikerült az összes olyan főutat, forgalmasabb mellékutat járhatóvá tenni, amelyeknek fontos úthálózati szerepe van. Szombat késő délutánra pedig valamennyi korábban lezárt utat megtisztították a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 18 órai összesítése alapján a főutak Vasvár és Sárvár tájékán, valamint Nógrád megyében a kiszórt sótól nedvesek, másutt szárazak, csupán Körmend környékén hókásásak, Szombathely térségében pedig latyakosak. A mellékutak burkolata az ország nagyobb részén száraz, de a korábbi hóátfúvások és intenzív havazások nyomán vannak olyan alsóbbrendű utak, ahol még téliesek az útviszonyok. Ezekben a térségekben jelenleg is csaknem 70 munkagéppel dolgoznak a szakemberek, hogy azokon még biztonságosabban közlekedhessenek az autósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik